Stocks To WatchTechnologie

Apple: neemt afscheid van Intel

1 Mins read

Techreus Apple kondigt later deze maand tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC aan dat het bedrijf eigen chips gaat gebruiken in zijn Mac-computers en Macbook-laptops. Vanaf volgend jaar zouden dan de eerste computers met Apple-chips op de markt moeten komen.

Apple ontwerpt al jaren de chips die het bedrijf gebruikt in de iPhone en de iPad. Voor de computertak vertrouwde het bedrijf op chips van Intel. Sinds 2006 maakt Apple gebruik van de processors van die chipmaker.

De eigen chips van Apple worden, net als die voor de iPhone, Apple Watch en iPad, ontworpen volgens de ARM-architectuur. Die is anders dan de chips van Intel, die volgens de zogeheten x86-architectuur zijn ontworpen.

Aanpassen
Die andere opbouw van de chips betekent dat ontwikkelaars hun programma’s zullen moeten aanpassen, wat de vroege aankondiging verklaart. Toen Apple in 2005 aankondigde van PowerPC-chips over te stappen naar de chips van Intel, gaf het zijn ontwikkelaars ook een jaar de tijd.

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple zijn eigen chips wil gaan gebruiken voor computers. In tests scoren de chips van Apple vaak al vergelijkbaar aan Intel-chips. De beslissing om over te stappen zou zijn ingegeven omdat de ontwikkeling van Intels processors de laatste tijd tegenviel.

Bron: AD

Power your team with InHype

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.