3 Dividend Aandelen 3 Dividend Aandelen

3 Betrouwbare dividendaandelen met rendementen van meer dan 9%

  • De sigarettenverkoop van British American Tobacco staat onder druk, maar nieuwe, niet-brandbare producten vliegen de winkelschappen uit.
  • Altria Group is nog zo’n hoogrentend tabaksaandeel met een bedrijfsresultaat dat blijft stijgen ondanks de dalende verkoop van de bekendste producten.
  • Ares Capital is een bedrijf voor bedrijfsontwikkeling dat op recente koersen een dividendrendement biedt van maar liefst 9,5%.

Deze bedrijven staan er beter voor dan hun torenhoge dividendrendementen doen vermoeden.

Als je wilt beginnen met het opbouwen van een stroom van passief inkomen waarmee je je pensioendromen kunt voeden, hoef je niet te wachten tot je een enorme som geld hebt om te investeren. Tegenwoordig is $100 meer dan genoeg om aandelen te kopen van drie dividendaandelen met een rendement van 9,5% of meer tegen recente prijzen.

Het gemiddelde aandeel in de S&P 500 index biedt een rendement van 1,55%. Als dividendaandelen een rendement bieden dat meer dan 6 keer zo hoog is als het gemiddelde van de benchmark, dan weet je dat de markt zich zorgen maakt over het onderliggende bedrijf en zijn vermogen om dividendverplichtingen na te komen en te verhogen.

Alle drie deze bedrijven hebben in het verleden hun dividendverplichtingen nagekomen. Ze zijn misschien niet in staat om snelle verhogingen toe te zeggen, maar beweging in een positieve richting in de komende jaren is geen onredelijke verwachting.

British American Tobacco

De verkoop van sigaretten daalt al tientallen jaren, maar British American Tobacco (BTI) verhoogt nog steeds consequent zijn dividend. Tegen recente koersen biedt het een rendement van 9,8%. De meeste Amerikaanse aandeelhouders zien hun kwartaaluitkering schommelen met de wisselkoersen, maar de uitbetaling is sinds 2007 elk jaar gestegen, in Britse ponden.

finviz dynamic chart for BTI

Vorig jaar deed British American Tobacco veel stof opwaaien door de waarde van zijn Amerikaanse merken zoals Newport en Camel met meer dan $30 miljard af te waarderen.

Gelukkig voor beleggers die op zoek zijn naar inkomsten, zullen de non-cash kosten geen invloed hebben op het vermogen van het bedrijf om het dividend gestaag te verhogen. De totale omzet steeg vorig jaar met 3,1% tegen constante wisselkoersen. De winst per aandeel steeg met 5,2% bij constante wisselkoersen.

De verkoop van brandbare sigaretten is op zijn retour, maar de totale levering van nicotine stijgt nog steeds. Vuse, het e-sigarettenproduct van British American Tobacco, is een van de drie merken die momenteel door de Food and Drug Administration (FDA) zijn goedgekeurd voor verkoop op de Amerikaanse markt. De verkoop van Vuse en andere producten uit de nieuwe categorie steeg vorig jaar met 15,6%.

Altria Group

Altria Group (MO) verkoopt het leidende merk in de VS, Marlboro, en de aandelen bieden een enorm dividendrendement van 9,7% tegen recente koersen. Ondanks de dalende verkoop van brandbare tabak is het bedrijf er in de afgelopen 54 jaar in geslaagd om zijn dividenduitkering 58 keer te verhogen.

finviz dynamic chart for MO

Altria verkocht vorig jaar zijn eerste poging tot e-sigaretten, Juul, en nam NJOY over, het enige op pods gebaseerde e-sigaretsysteem dat is goedgekeurd door de FDA.

In het vierde kwartaal verscheepte Altria meer dan 11 miljoen NJOY pods. Dit is een fractie van de illegale markt die fruitige smaken biedt waar volwassenen en tieners de voorkeur aan lijken te geven, maar de verkoop van NJOY zou in 2024 wel eens hoger kunnen liggen. De FDA begon eind vorig jaar samen te werken met Customs and Border Protection om zendingen illegale vaporizers in beslag te nemen.

De verkoop van brandbare tabak daalt, maar de stijgende verkoop van niet-brandbare tabak in combinatie met de inkoop van eigen aandelen zorgt nog steeds voor groei per aandeel. Het management verwacht dat de winst per aandeel dit jaar met 1% tot 4% zal stijgen.

Ares Capital

Ares Capital (ARCC) is een business development company (BDC), wat betekent dat het leningen verstrekt aan bedrijven die te groot zijn voor leningen aan kleine bedrijven, maar nog te klein om met grote banken te werken.

finviz dynamic chart for ARCC

Deze gespecialiseerde entiteiten zijn populair onder beleggers die op zoek zijn naar inkomen omdat ze wettelijk gezien geen inkomstenbelasting hoeven te betalen door bijna al hun winst als dividend aan beleggers uit te keren.

Ares Capital heeft 14 jaar lang stabiele kwartaaldividenden uitgekeerd. Tegen recente prijzen biedt het een rendement van 9,5%. De BDC verhoogt zijn uitbetaling niet zo regelmatig als grote tabaksbedrijven, maar het is de afgelopen drie jaar met 20% gestegen.

Ares Capital kan een grote dividenduitkering ondersteunen omdat Amerikaanse bedrijven in de middenmarkt over het algemeen hongerig zijn naar kapitaal en bereid zijn om hoge rentes te betalen die in 2022 en begin 2023 nog hoger zijn geworden. Het gemiddelde rendement op de schuldbeleggingen van Ares Capital steeg vorig jaar naar 12,5% van 11,6% een jaar eerder.

Er zitten 505 bedrijven in de portefeuille van Ares Capital en bijna alle worden gesteund door private equity sponsors. De relaties tussen de underwriters, participatiemaatschappijen en de middelgrote bedrijven waaraan Ares Capital leningen verstrekt, zijn waardevolle activa.

Het dividend dat u ontvangt van Ares Capital zal misschien niet snel stijgen. Met zo’n hoog rendement vooraf hoeft het voor lange termijn beleggers niet veel te stijgen om op de lange termijn marktwinsten te realiseren.