3 datums voor Disney beleggers om te omcirkelen in Februari

  • Disney rapporteert zijn fiscale eerste kwartaalresultaten op 7 februari.
  • Disney’s jaarlijkse aandeelhoudersvergadering onlangs vastgesteld voor 3 april, is dit de beste kans van het bedrijf om te slagen in haar aankomende proxy strijd.
  • Epcot’s Internationaal Festival of the Arts begint dit jaar vroeger dan normaal.

Een grote financiële update, nieuwe streamingcontent en de vroege terugkeer van een populair festival zijn dingen waar Disney aandeelhouders deze maand naar uit kunnen kijken.

Aandelen van Walt Disney (DIS) stegen vorige maand met meer dan 6% en verviervoudigden daarmee het rendement van de markt. Het is een opmerkelijke prestatie voor het media-aandeel, want in elk van de drie voorgaande jaren bleef het achter bij de markt.

Er gebeurt niet veel bij Disney in februari, behalve een belangrijke financiële update. Laten we eens kijken naar de dingen die we in de gaten moeten houden in de kortste maand van het jaar.

finviz dynamic chart for DIS

7 Februari 2024

Zoals de meeste beursgenoteerde bedrijven publiceert Disney elke drie maanden nieuwe financiële cijfers. De update van volgende week zal belangrijk zijn. Het zou het belangrijkste kwartaalrapport moeten zijn voor CEO Bob Iger sinds hij weer aan het roer staat bij het Huis van de Muis.

Disney wordt geconfronteerd met een proxygevecht met een paar verschillende activistische investeerders. De krachtmeting zal plaatsvinden op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering die net is vastgesteld voor 3 april. Zonder een grote bioscooprelease tot mei, zal het fiscale eerste kwartaalverslag van 7 februari Disney’s laatste kans zijn om de recente glansloze prestaties van het bedrijf te verdedigen.

Analisten verwachten niet veel. Ze mikken op een 7% jaar-op-jaar daling in omzet en winst wanneer Disney woensdagmiddag rapporteert. Een recente reeks van slecht ontvangen bioscoopreleases, moordende concurrentie in de streamingsector en trage bezoekersaantallen in het grootste themapark zullen waarschijnlijk wegen op de financiële resultaten.

De sleutel tot het rapport zal zijn hoe goed Iger en zijn collega-managers de toekomst verkopen. Boekt Disney+ vooruitgang op weg naar winstgevendheid tegen het einde van dit boekjaar? Begint de drukte in Disney World terug te komen? Kunnen drie films in populaire franchise later dit jaar Disney weer op de rails krijgen bij de plaatselijke bioscoop? Er zijn veel vragen die Disney met vertrouwen zal moeten beantwoorden om de aandelen twee maanden later te laten stijgen en de activisten rustig te houden.

16 Februari 2024

Dit wordt een rustige maand voor Disney op het gebied van content, misschien verrassend voor een entertainmentbedrijf dat het best bekend staat om zijn diepe catalogus van franchises en historisch succes op het witte doek en in de huiskamer. The Marvels begint op 7 februari te streamen op Disney+, maar de film deed het zo slecht aan de kassa dat het waarschijnlijk het beste is om niet te beginnen met die specifieke direct-to-consumer release.

De documentaire Space Race gaat op 13 februari in première op Disney+, maar dat is een genre dat meer kritieken krijgt dan kijkers. Laten we gaan voor Life & Beth, een serie op Disney’s Hulu-dienst, waarin Disney een meerderheidsbelang heeft. Disney heeft de bundel met Disney+, Hulu en ESPN+ flink gepromoot, dus elke toevoeging aan een van de drie diensten kan de aantrekkingskracht en retentie van de bundel zelf ten goede komen.

De serie met Amy Schumer-helmed — waarin een onverwacht voorval het hoofdpersonage haar verleden doet herbeleven en haar toekomst opnieuw vormgeeft — debuteerde twee jaar geleden op Hulu. De serie was een groot succes, kreeg een waardering van 90% op Rotten Tomatoes en werd al snel opgepikt voor een tweede seizoen. Het tweede seizoen begint over twee weken met 10 nieuwe afleveringen.

28 Februari 2024

Het themapark Epcot van Disney World lijkt altijd een festival te hebben. Het huidige International Festival of the Arts in het park vind plaats op 19 februari als kunstenaars en ontwerpers de schildersezels en kunstzinnige creaties die te koop zijn, afbreken. Het duurt slechts negen dagen voordat het Epcot International Flower & Garden Festival op 28 februari van start gaat.

Drie maanden lang een botanisch gethematiseerd festival organiseren lijkt misschien niet veel, maar het gaat hier om meer dan alleen maar bomen die zijn gesnoeid om op Disney-figuren te lijken naast andere displays en tentoonstellingen. Festivals zijn enorme geldmakers geworden in Disney World. Het gaat niet alleen over de flora en struiken. Disney zal voedselkraampjes hebben met tapas aanbiedingen en unieke dranken over het hele park. Er zijn exclusieve merchandising mogelijkheden. Er is ook de Garden Rocks serie met dagelijkse concerten. De shows zijn inbegrepen bij de toegang, maar als je toegang wilt tot de beste plaatsen, moet je meer betalen voor een dinerpakket dat een maaltijd en voorkeurszitplaatsen omvat.