Applied Materials Applied Materials

Dit halfgeleideraandeel kan 32% omhoog.

  • Applied Materials-aandelen kunnen volgens B. Riley met 32% stijgen als de vraag de komende jaren verbetert.
  • De inkomsten van Applied Materials zijn gestagneerd, maar het langetermijnplaatje blijft rooskleurig.
  • Het aandeel ziet er niet duur uit, maar het is ook geen koopje.

De situatie op de halfgeleidermarkt zou tot 2025 moeten verbeteren, waardoor de aandelen van deze fabrikant van apparatuur zouden moeten stijgen.

Halfgeleiderfabrikanten zoals Intel en TSMC zouden niet in staat zijn om elk jaar voor meer dan $500 miljard aan chips te produceren zonder een scala aan complexe apparatuur. Applied Materials (AMAT) is een van de grootste en meest gediversifieerde leveranciers van apparatuur voor de productie van halfgeleiders en een analist verwacht dat het aandeel zal stijgen.

Een analist van B. Riley handhaafde vorige week een “buy” rating en verhoogde zijn koersdoel van $220 naar $250 voor Applied Materials aandelen. Dat nieuwe koersdoel vertegenwoordigt een potentiële stijging van ongeveer 32%. De analist wees op de beter dan verwachte recente resultaten van het bedrijf en de verwachting dat er zich tot 2025 een industriebreed herstel zou ontwikkelen.

finviz dynamic chart for AMAT

Terugkeer naar groei op komst

Terwijl de vraag in delen van de halfgeleidermarkt, zoals AI-chips, een hoge vlucht heeft genomen, komen andere delen nu pas uit een diepe recessie.

De totale inkomsten van Applied Materials bleven gelijk in het eerste kwartaal van het boekjaar 2024. De halfgeleiderindustrie blijft een gemengd geheel, met een sterke vraag maar veel onzekerheid.

Het is moeilijk voor te stellen dat de vraag naar halfgeleiders op de lange termijn niet zal groeien. Zelfs zonder omzetgroei blijft het bedrijf zeer winstgevend. Applied Materials genereerde een netto-inkomen van $2 miljard op $6,7 miljard aan inkomsten in het eerste kwartaal.

Is het aandeel Applied Materials koopwaardig?

Applied Materials handelt tegen een koers-winstverhouding van rond de 22, in het midden van de historische bandbreedte over de afgelopen tien jaar. Hoewel het aandeel geen duidelijk koopje is, ziet het er ook niet duur uit.

B. Riley’s bijgewerkte koersdoel ziet er realistisch uit als het bedrijf dit jaar kan terugkeren naar groei en die groei in 2025 kan versnellen. Een koersdoel van $250 is het meest optimistische onder analisten. Toch ziet Applied Materials eruit als een redelijke manier om in te zetten op de aanhoudende groei van de halfgeleiderindustrie.