Drie dividendaandelen die u nu voor minder dan $100 kunt kopen

  • Tegen recente prijzen bieden aandelen van AT&T een rendement van 6,2% dat wordt ondersteund door de gestaag groeiende telecomactiviteiten.
  • Pfizer-aandelen zijn zo laag geklopt dat ze een dividendrendement van 6,2% bieden.
  • Altria Group wordt gehavend door concurrentie van illegale e-sigaretten, maar misschien niet voor lang meer.

Je hoeft niet rijk te zijn om te beginnen met het opbouwen van een aanzienlijke passieve inkomstenstroom.

Als je hebt afgezien van investeren in je toekomst omdat je niet veel extra geld hebt, dan heb ik goed nieuws. Je hoeft niet rijk te zijn om te beginnen met het opbouwen van rijkdom. Voor minder dan $100 kun je aandelen kopen van drie fantastische dividenduitkerende bedrijven.

Deze aandelen hebben lage aandelenkoersen, maar hun dividendprogramma’s kunnen bergen passief inkomen opleveren. Ze bieden rendementen van meer dan 6% en de kans is vrij groot dat alle drie hun uitbetalingen verder zullen verhogen.

AT&T

Tegen recente prijzen bieden aandelen van AT&T (T) een rendement van 6,2% en een vrij goede kans op gestage dividendverhogingen in de komende jaren.

In 2022 splitste het zijn onvoorspelbare mediabedrijf af om Warner Bros. Discovery te creëren. Nu is het gewoon een telecombedrijf met gestaag groeiende kasstromen uit miljoenen mobiele en breedbandinternetabonnees.

Het aantal vaste abonnementen is gedaald, maar die verloren inkomsten worden ruimschoots gecompenseerd door klanten die toegang tot internet zoeken. De breedbandinkomsten stegen vorig jaar met 8,1% dankzij de voortdurende uitbreiding van AT&T Fiber. Vorig jaar was het zesde jaar op rij dat AT&T Fiber een miljoen of meer netto toevoegingen rapporteerde.

De investeringen van het bedrijf in een 5G-upgrade werpen ook hun vruchten af. De inkomsten uit mobiliteitsdiensten stegen vorig jaar met 4,4%, wat leidde tot recordhoge bedrijfsinkomsten uit het segment.

AT&T lanceerde vorig jaar eindelijk een vast-draadloze thuisinternetdienst. Het bedrijf voegde 67.000 AT&T Internet Air-abonnees toe in het laatste kwartaal van 2023, en het gebruik zou dit jaar kunnen versnellen. De dienst is al uitgebreid naar 59 locaties van slechts 35 aan het eind van 2023.

finviz dynamic chart for T

Pfizer

Het aandeel Pfizer (PFE) is het afgelopen jaar met ongeveer 28% gedaald als gevolg van de teleurstellende verkoop van COVID-19-producten. Tegen recente koersen biedt het een groot dividendrendement van 6,2% dat de komende jaren meer dan waarschijnlijk zal stijgen.

De verkoopcijfers van Comirnaty en Paxlovid zijn extreem teleurstellend, maar dit bedrijf was een toonaangevende ontwikkelaar van nieuwe blockbuster-medicijnen voordat de pandemie leidde tot een ongekende instroom van kasmiddelen. Een typisch kortzichtige aandelenmarkt lijkt te vergeten dat een groot deel van de COVID-19 meevaller van Pfizer is geherinvesteerd in een reeks nieuwe groeimotoren.

Vorig jaar nam Pfizer, Seagen over voor $ 43 miljard in contanten. De deal geeft het bedrijf toegang tot vier commerciële kankertherapieën, waaronder Padcev.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft Padcev afgelopen december goedgekeurd voor de behandeling van nieuw gediagnosticeerde patiënten met blaaskanker. Nieuw gediagnosticeerde kankerpatiënten hebben de neiging om veel langer op therapie te blijven dan mensen met tumoren die niet reageerden op een eerste behandelingslijn. Daarom wordt verwacht dat de verkoop van Padcev zal stijgen van $ 52 miljoen in 2023 tot meer dan $ 7 miljard in 2030.

finviz dynamic chart for PFE

Altria Group

Aandelen van de Amerikaanse tabaksgigant Altria Group (MO) bieden een dividendrendement van maar liefst 9,5%. Het aandeel staat onder grote druk omdat het roken van sigaretten afneemt. Altria’s grootste probleem is nu de stijgende populariteit van Elf Bar en andere e-sigaretten met een smaakje die niet zijn goedgekeurd voor verkoop door de FDA.

De FDA is traag geweest met het handhaven van het verbod op e-sigaret producten met een smaakje, maar de inspanningen worden opgevoerd. Naast het sturen van tientallen waarschuwingsbrieven naar detailhandelaren, begint de FDA ook binnenkomende zendingen in beslag te nemen. In december nam het agentschap voor de volksgezondheid samen met Customs and Border Protection 41 zendingen ongeautoriseerde e-sigaretten in beslag. Op aandringen van voorstanders van volksgezondheid en de tabaksindustrie lijkt het waarschijnlijk dat de handhaving zal toenemen.

Op dit moment is Altria Group een van de drie bedrijven met door de FDA goedgekeurde e-sigaretproducten. Bovendien brengt het merk NJOY het enige toegestane pod-gebaseerde systeem op de markt.

Altria Group ziet eruit als een geweldig dividendaandeel om nu te kopen, omdat het nog steeds zijn bedrijfsresultaat laat groeien ondanks ongekende concurrentie van illegale e-sigaretten met een smaakje. Het bedrijf rapporteerde inkomsten na aftrek van accijnzen die in 2023 slechts 0,9% krompen. Zorgvuldig kostenbeheer en inkoop van eigen aandelen zorgden ervoor dat de aangepaste winst per aandeel (WPA) vorig jaar met 2,3% steeg.

De gestaag afnemende populariteit van het roken van sigaretten betekent dat de dividendverhogingen die je van dit bedrijf ontvangt waarschijnlijk niet enorm zullen zijn. Het lijkt echter wel waarschijnlijk dat het bedrijf zijn huidige belofte nakomt en het dividend op de lange termijn sneller verhoogt dan de inflatie.

finviz dynamic chart for MO