Bankaandelen Bankaandelen

Drie no-brainer digitale bankaandelen om nu te kopen met $500

  • SoFi is doorgebroken op de bankenmarkt in de Verenigde Staten.
  • Het Cash App-systeem van Block zal groeien naarmate gebruikers zich meer toeleggen.
  • Nu Holdings bouwt aan een melkkoe in Latijns-Amerika.

Voor het toevoegen van een enorme stijging aan je aandelenportefeuille heb je geen groot budget nodig.

Bankieren is een eeuwenoude industrie. Alleen al in Amerika is het financiële systeem verspreid over duizenden banken en kredietverenigingen in alle soorten en maten. Veel van die banken werken traditioneel met zeer analoge interacties. Maar dat betekent niet dat technologie niet gestaag zijn intrede doet in de manier waarop mensen hun geld uitgeven, sparen en verplaatsen.

De laatste jaren zijn er bijvoorbeeld digitale banken opgedoken. Online bankieren geeft mensen meer toegang tot bankdiensten, vooral voor mensen in minder ontwikkelde economieën die moeite hebben met toegang tot een traditionele bank. Bovendien neigen jongere consumenten meer naar digitale apps en mobiel bankieren in plaats van naar traditionele bankkantoren te gaan zoals de vorige generaties.

SoFi Technologies (SOFI), Block (SQ) en Nu Holdings (NU) verbleken misschien in vergelijking met megabanken als Bank of America of JPMorgan Chase, maar hun groei laat zien dat deze op technologie gebaseerde financiële instellingen in de toekomst belangrijke concurrenten kunnen worden. Daarom zouden beleggers deze drie digitale bankaandelen op hun radar moeten hebben.

1. SoFi Technologies

SoFi bedient consumenten in de Verenigde Staten en is de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het bedrijf begon met het herfinancieren van studentenleningen, maar heeft zich uitgebreid en een financiële super-app gebouwd, die klanten bankdiensten, betalingen, beleggingstools, kredietscores en toegang tot leningen vanaf hun smartphone biedt. SoFi kreeg zijn bankstatuut, de licentie om gestort geld te accepteren en uit te lenen, pas twee jaar geleden.

finviz dynamic chart for sofi

Het bedrijf had aan het begin van 2020 slechts 1 miljoen gebruikers, maar is sindsdien geëxplodeerd tot meer dan 7,5 miljoen. Opmerkelijk genoeg heeft het zijn momentum behouden. Actieve gebruikers groeiden met 44% jaar op jaar in het vierde kwartaal, een indrukwekkende groei bovenop een miljoenen gebruikersbestand.

Een ander onderdeel van SoFi dat uniek is, is Galileo. Galileo is een technologieplatform dat samenwerkt met uitgevende banken om financiële diensten aan te bieden in Noord- en Zuid-Amerika. Met andere woorden, SoFi is een snel groeiend bank- en fintechbedrijf. Galileo bedient 145 miljoen rekeningen bij zijn partners.

De omzet van SoFi steeg in het vierde kwartaal met 35% op jaarbasis en eindigde in 2023 op $ 2,1 miljard. Het bedrijf werd ook winstgevend op basis van algemeen aanvaarde boekhoudkundige principes en verdiende $ 0,02 per aandeel in het vierde kwartaal. Dit zorgt voor een sterke winstgroei omdat de voortdurende groei de uitgaven van SoFi overtreft.

Bankieren is een enorme industrie en de populariteit van SoFi geeft het een potentieel lucratieve startbaan die het aandeel een no-brainer buy-and-hold beleggingsidee maakt. Met iets meer dan $8 per aandeel is het een lage drempel voor beleggers om aandelen te verwerven.

2. Block

Block (voorheen Square) begon als een creditcardlezer voor mobiele apparaten en is vandaag de dag geëvolueerd en uitgebreid tot een gediversifieerd fintech-conglomeraat. Het bedrijf functioneert als twee verschillende ecosystemen van diensten.

Aan de ene kant staat Square, een alles-in-één besturingssysteem dat een bedrijf kan runnen, van betalingen tot planning, voorraadbeheer en marketing. Aan de andere kant staat Cash App, een digitaal bankproduct dat begon met peer-to-peer betalingen maar nu ook bank- en beleggingsdiensten omvat. Block gaf 29 miljard dollar uit om het bedrijf Afterpay over te nemen, dat begin 2022 werd gesloten.

finviz dynamic chart for SQ

Cash App heeft een geschat gebruikersbestand van 50 miljoen mensen in de VS en het VK. Cash App is de top financiële app in de App Store van Apple en een top 10 algemene app in de Google Play Store van Alphabet. Het Cash App ecosysteem nadert de $1 miljard brutowinst per kwartaal en zou de winst verder moeten laten groeien naarmate gebruikers meer van Cash App’s diensten gaan gebruiken.

Het bewijs daarvoor is op meerdere plaatsen te zien. De Cash App betaalkaart heeft bijvoorbeeld 22 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Cash App Pay, een digitaal betaalproduct, heeft zijn maandelijkse gebruikers verdubbeld tot meer dan 2 miljoen in de drie maanden van Q2 tot Q3 van dit jaar. Het toegenomen gebruik (en de daaruit voortvloeiende groei van de brutowinst) zou op termijn moeten leiden tot winst.

Analisten denken dat de winst van het bedrijf de komende drie tot vijf jaar met 34% kan groeien. De aandelenkoers van $66 maakt dollar-cost averaging een effectieve manier om je investering op te bouwen.

 3. Nu Holdings

Latijns-Amerika is een grote kans voor digitaal bankieren, omdat de economie er niet zo volwassen is als in de Verenigde Staten en niet iedereen gemakkelijk toegang heeft tot zelfs maar basisbankdiensten.

Nu Holdings is een digitale bank in Brazilië, Mexico en Colombia. Het bedrijf heeft 89,1 miljoen klanten en groeit nog steeds, het klantenbestand groeide met 18% op jaarbasis in het derde kwartaal.

finviz dynamic chart for NU

Het bedrijf kan op meerdere manieren groeien. Latijns-Amerika heeft een bevolking van 668 miljoen mensen. Dat is een kweekvijver van potentiële klanten als Nu na verloop van tijd kan uitbreiden naar nieuwe landen.

Ten tweede voegt Nu voortdurend nieuwe producten en diensten toe, wat winstgroei zal genereren omdat bestaande klanten meerdere diensten gebruiken. Ten slotte is Nu Holdings al een zeer winstgevend bedrijf. Nu besteedt gemiddeld $7 om een nieuwe klant te werven en minder dan $1 per maand om hen te bedienen.

Dat alles wijst op een snelle winstgroei in de toekomst. Het nettoresultaat bedroeg $ 303 miljoen in het derde kwartaal, vergeleken met slechts $ 7,8 miljoen een jaar geleden. Analisten denken dat Nu Holdings in 2024 $0,35 per aandeel zal verdienen, en je hoeft geen wiskundige te zijn om te zien hoe de winst in dit tempo de komende vijf tot 10 jaar veel hoger zou kunnen groeien.

Het aandeel wordt verhandeld tegen een verwachte koers-winstverhouding van slechts 28, waardoor de aandelen een verpletterende waarde vertegenwoordigen met een verleidelijk lang termijn potentieel. Het beste deel? Aandelen zijn gemakkelijk te verwerven, ongeacht je budget, net onder $10.