Medical Properties Trust Medical Properties Trust

Een Ultra Hoog Dividend Aandeel Die Miljardairs Kopen

  • Aandelen die dividend uitkeren presteren in de loop der tijd gemiddeld veel beter dan aandelen die geen dividend uitkeren.
  • Vorig kwartaal investeerden miljardair hedgefondsbeheerders energiek in dividendaandelen met ultrahoog rendement.

Deze dividendbetaler biedt torenhoge rendementen en werd in het vierde kwartaal gekocht door miljardairs en hedgefondsmanagers.

Sommige mensen zien de S&P 500 index nieuwe hoogten bereiken en maken zich zorgen dat ze iets missen, terwijl anderen vrezen dat er een crash om de hoek staat. In welk kamp je je ook bevindt, het kopen van meer dividenduitkerende aandelen is waarschijnlijk de zekerste manier om een portefeuille op te bouwen die op termijn beter kan presteren.

Dividendbetalers hebben de neiging om beter te presteren dan niet-dividendbetalers omdat deze bedrijven al winstgevend zijn op een terugkerende basis. Bovendien dwingt de verplichting om een deel van de winst uit te keren managers om verder vooruit te denken en zorgvuldiger om te gaan met de beperkte kasstromen.

Het verschil tussen dividendbetalers en niet-dividendbetalers is waarschijnlijk dramatischer dan je denkt. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Ned Davis Research en Hartford Funds hebben aandelen die dividend uitkeren in de S&P 500 index in de 50 jaar tussen 1973 en 2022 een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,18% opgeleverd. Aandelen van de index die geen dividend uitkeren, behaalden in dezelfde periode een rendement van slechts 3,95% per jaar.

Medical Properties Trust

Een van de meer verrassende ultra-hoogrentende dividendaandelen die miljardairbeleggers in het vierde kwartaal op de koopknop lieten drukken, was Medical Properties Trust (MPW). De real estate investment trust (REIT) bezit meer dan 400 ziekenhuizen en aanverwante faciliteiten in de VS en acht andere landen.

finviz dynamic chart for MPW

Tegen recente prijzen biedt Medical Properties Trust een rendement van 15,6%. Het over het algemeen betrouwbare bedrijfsmodel en dat enorme dividendrendement verleidde meer dan een paar miljardair vermogensbeheerders om aandelen op te pikken in het vierde kwartaal, waaronder:

  • Israel Englander of Millennium Management (2,342,460 shares)
  • Jeff Yass of Susquehanna International Group (1,762,020 shares)
  • Ken Griffen of Citadel Advisors (1,374,795 shares)
  • Philippe Laffont of Coatue Management (1,060,830 shares)

Medical Properties Trust is niet alleen geografisch gediversifieerd. Het vastgoed wordt beheerd door 54 verschillende exploitanten. De kasstromen zouden betrouwbaar moeten zijn omdat de REIT bijna al haar gebouwexploitanten langlopende nettohuurcontracten laat ondertekenen die alle variabele kosten van gebouweigendom, zoals onderhoud en belastingen, overdragen aan de huurder.

De vraag naar ziekenhuizen is over het algemeen betrouwbaar, maar Medical Properties Trust moest vorig jaar het dividend verlagen omdat de grootste huurder, Steward Health Care, huurbetalingen niet heeft gedaan. De recente verkoop van activa zal Medical Properties Trust helpen om de komende kwartalen aan haar dividendverplichting te voldoen. Maar verder vooruitkijkend blijft dit aandeel een riskante keuze. De REIT is nog steeds afhankelijk van Steward voor meer dan 20% van de totale inkomsten.

De bovengenoemde miljardairs hebben in het vierde kwartaal misschien miljoenen aandelen van deze REIT gekocht, maar het was nog steeds maar een klein deel van hun goed gediversifieerde portefeuilles. Als je een kans wilt wagen met dit aandeel, volg dan zeker hun voorbeeld.