Genkgo Bioworks Genkgo Bioworks

Is het aandeel Ginkgo Bioworks nu koopwaardig?

  • Het celprogrammeringsproces van Ginkgo helpt bedrijven bij het lanceren van producten en het verbeteren van bestaande processen.
  • Het bedrijf werkt hiervoor samen met vele topnamen in de gezondheidszorg.
  • De testinkomsten van COVID gaven het aandeel in het verleden een boost, maar nu daalt de omzet.

Ginkgo Bioworks zegt dat het een sterke groei doormaakt bij zijn biofarmaceutische klanten.

Ginkgo Bioworks (DNA) heeft beleggers veel hoop gegeven dat het bedrijf in de toekomst aanzienlijke groei kan genereren. Maar dat is nog niet het geval. In de tussentijd heeft het bedrijf geld verbrand en enorme verliezen geleden.

Het celprogrammeringsbedrijf is echter partnerschappen aangegaan met veel topbedrijven in de gezondheidszorg om te helpen bij het ontdekken van medicijnen en de productie van biologische geneesmiddelen, wat in de toekomst groeikansen zou moeten bieden.

Het management heeft beleggers onlangs een bemoedigende update gegeven over de activiteiten, maar is er genoeg reden om te investeren in dit verlaagde aandeel, dat sinds 2022 met 82% is gedaald?

Gaat Ginkgo Bioworks de goede kant op?

Ginkgo Bioworks heeft moeite om investeerders voor zich te winnen, want de resultaten van het bedrijf zijn niet indrukwekkend. Verliezen blijven een probleem voor Ginkgo en zelfs de omzetgroei is niet consistent.

Maar het bedrijf gaf onlangs een update uit die suggereert dat de komende kwartaalresultaten van Ginkgo bemoedigend zouden kunnen zijn. CEO Jason Kelly zei dat Ginkgo zijn inkomsten uit celtechnologie voor biofarmaceutische klanten het afgelopen jaar met meer dan 50% heeft zien groeien. Het bedrijf heeft in de loop der jaren met veel grote namen in de gezondheidszorg samengewerkt

Dit heeft Ginkgo veel mogelijkheden geboden. Het bedrijf zegt dat het alleen al vorig jaar “verschillende belangrijke nieuwe biofarma-programma’s heeft getekend of opgestart” met grote namen als Pfizer, Merck en Novo Nordisk. Alleen al aan onderzoeksvergoedingen kunnen de nieuwe programma’s meer dan 1,2 miljard dollar aan inkomsten genereren voor Ginkgo.

Voor 2023 verwacht Ginkgo dat de inkomsten zullen uitkomen op ongeveer 250 miljoen tot 260 miljoen dollar. Dat is minder dan de 477,7 miljoen dollar van een jaar geleden, toen de resultaten van Ginkgo sterker waren dankzij de inkomsten uit COVID-tests. Het totale aantal nieuwe celprogramma’s dat dit jaar is toegevoegd aan Ginkgo’s platform zal tussen de 80 en 85 liggen. Een jaar geleden voegde het bedrijf 59 nieuwe celprogramma’s toe, wat al een stijging van 90% was ten opzichte van het jaar daarvoor.

finviz dynamic chart for DNA

Kan Ginkgo Bioworks winst maken?

Ginkgo is aan het groeien en voegt meer programma’s toe aan zijn platform, maar beleggers hebben daar nog geen vruchten van kunnen plukken in de vorm van sterkere financiële resultaten. Dat is een van de redenen waarom beleggers hun hoop in het aandeel in de gezondheidszorg verliezen en waarom de short interest als percentage van Ginkgo’s aandeel hoog blijft op 18%, veel beleggers verwachten dat het aandeel zal falen.

Of Ginkgo ooit winst kan maken is een grote zorg. Tijdens de eerste negen maanden van 2023 bedroegen de inkomsten van Ginkgo $216,7 miljoen, maar de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling alleen al bijna $464 miljoen. Het nettoverlies in die periode bedroeg 681 miljoen dollar. Hoewel dat aanzienlijk minder was dan het gigantische verlies van 1,9 miljard dollar dat Ginkgo in dezelfde periode vorig jaar leed, heeft het bedrijf nog een lange weg te gaan om break-even te draaien.

Moet je beleggen in aandelen Ginkgo Bioworks?

Er is veel potentieel voor Ginkgo Bioworks om bedrijven te helpen hun activiteiten te transformeren en hen efficiënter en effectiever te maken door middel van celprogrammering. Maar zonder een duidelijk pad voor wanneer al deze nieuwe programma’s zich zullen vertalen in significante omzetgroei en winstgevendheid, blijven beleggers in het ongewisse.

De veiligste optie voor beleggers is om te beleggen in andere groeiaandelen en Ginkgo Bioworks gewoon op een watchlist te houden, om te zien of de resultaten van het bedrijf verbetering laten zien en of het kan bewijzen dat de financiën van het bedrijf inderdaad de goede kant op gaan. Op dit moment blijft het aandeel te riskant en is het niet geschikt voor de meeste beleggers.