Dividend Dividend

Realty Income, Een Prachtig Dividend Aandeel

  • Realty Income voorziet in de vastgoedbehoeften van veel van Amerika’s bekendste retailers.
  • Het blijft zijn portfolio van 13.250 eigendommen uitbreiden.
  • Het maandelijkse dividend van Realty Income is al 30 jaar lang minstens één keer per jaar gestegen.

Na jaren van strijd zou dit aandeel eindelijk weer kunnen gaan stijgen.

Beleggers moeten aarzelen wanneer ze naar een bedrijf verwijzen als een “aandeel voor altijd”. Je kunt de toekomst maar tot op zekere hoogte voorspellen en het is mogelijk dat iets onvoorzien een ogenschijnlijk solide businessplan kan doen ontsporen.

Toch komt Realty Income (O) nog het dichtst in de buurt van een aandeel voor altijd. De real estate investment trust (REIT) speelt een onderschatte maar cruciale rol in de economie. Het bezit meer dan 13.250 eigendommen, verspreid over 85 sectoren en vijf landen.

Bovendien heeft het bedrijf het moeilijk sinds de pandemie en wordt het verkocht met een korting van 36% ten opzichte van de hoogste koers in 2020. Gezien zijn klantenbestand en de aard van zijn activiteiten is het een bedrijf met een lucratieve, groeiende inkomstenbasis dat klaar is om beleggers tientallen jaren lang een stijgend dividend te bieden.

Waarom Realty Income?

Toegegeven, Realty Income is misschien geen bekende naam, omdat consumenten vaak zonder het te weten voet zetten op haar eigendommen. Bedrijven als Wynn Resorts, Walgreens Boots Alliance, Walmart en FedEx bezitten geen onroerend goed, maar maken gebruik van de ruimte van Realty Income.

Bovendien werkt het bedrijf met netto leaseovereenkomsten, wat betekent dat de huurder betaalt voor verzekering, onderhoud en belastingen. Dit helpt de kosten van Realty Income te verlagen, waardoor de winst voor het bedrijf en zijn aandeelhouders toeneemt.

In veel gevallen zal Realty Income eigendommen kopen die eigendom zijn van dergelijke bedrijven en deze terugverhuren aan de vorige eigenaar. Dit voorziet de klant van contant geld terwijl het een inkomstenbron wordt voor Realty Income.

Bovendien blijft Realty Income het soort vastgoed aanbieden waar de markt om vraagt. Met slechts 159 objecten beschikbaar voor verhuur lag de bezettingsgraad net onder de 99%. Deze krappe markt zet aan tot voortdurende expansie; Realty Income verwierf 104 objecten en had 185 extra objecten in ontwikkeling in het derde kwartaal van 2023. Dit en de huurverhogingen in de contracten betekenen dat de inkomsten van Realty Income waarschijnlijk zullen blijven stijgen.

Het dividend van Realty Income

Beleggers moeten ook onthouden dat de status van het bedrijf als REIT vereist dat het minstens 90% van zijn netto-inkomsten uitbetaalt in de vorm van dividenden. Uitbetalingen zijn echter meer dan een verplichting voor Realty Income, ze zijn een middelpunt. Het noemt zichzelf het “maandelijkse dividendbedrijf” en de uitbetalingen zijn de afgelopen 30 jaar minstens één keer per jaar gestegen.

Het maandelijkse dividend bedraagt nu $ 0,2565 per aandeel, of iets minder dan $ 3,08 per aandeel op jaarbasis. Dat komt neer op een rendement van bijna 5,8%, meer dan 4 keer het S&P 500 gemiddelde van 1,4%.

Bovendien kan Realty Income deze uitbetaling volhouden. In de afgelopen 12 maanden rapporteerde het bedrijf $ 4,15 aan genormaliseerde Funds-from-Operations (FFO) inkomsten, een maatstaf voor de vrije kasstroom van een REIT. Dit geeft het bedrijf genoeg geld om de uitbetaling op peil te houden en te verhogen terwijl het investeert in nieuw vastgoed.

Toegegeven, recente problemen met het aandeel hebben geholpen om dat rendement te verhogen. De afgelopen jaren wogen lockdowns en later stijgende rentetarieven op het aandeel en de sector. De koers-winstverhouding van Realty Income, die ver boven het gemiddelde van de S&P 500 ligt, kan beleggers ook afschrikken.

finviz dynamic chart for O

Overweeg Realty Income aandelen

Uiteindelijk komt Realty Income waarschijnlijk het dichtst bij een aandeel dat voor altijd is. Het bedrijf bezit het vastgoed waar een aanzienlijk deel van de consumentgerichte activiteiten plaatsvindt. Daardoor heeft het een opwaartse spiraal ontwikkeld van vastgoeduitbreidingen en stijgende huren die de aandelenkoers en het dividend doen stijgen.

Bovendien profiteren beleggers met een lage koers/winstverhouding en hogere rentetarieven van het kopen met korting. Na verloop van tijd zouden stijgende aandelenkoersen en dividenduitkeringen een aanzienlijk rendement moeten opleveren voor de aandeelhouders van Realty Income.