Costco Teladoc Costco Teladoc

twee niet te stoppen aandelen om nu $1.500 in te investeren

  • Consumenten geven geld uit aan gezondheidszorg en essentiële goederen, zelfs in moeilijke macro-omstandigheden.
  • Teladoc verbetert zijn bedrijfsresultaten omdat zowel de inkomsten als het aantal leden gestaag toenemen.
  • Dankzij het enorme volume en de lidmaatschapsbijdragen kan Costco goederen tegen zeer lage prijzen aan consumenten aanbieden.

Door consequent te beleggen in verschillende marktomgevingen kun je na verloop van tijd een solide rendement opbouwen.

De aandelenmarkt heeft een aantal gedenkwaardige dagen achter de rug om 2024 in te luiden, en het jaar is nog jong. Ongeacht wat er de komende weken of maanden met de aandelenmarkt gebeurt, als je consequent geld steekt in geweldige bedrijven, kun je in alle marktomstandigheden een winnende portefeuille opbouwen.

Een populaire methode waar veel langetermijnbeleggers de voorkeur aan geven is dollar-cost averaging, wat betekent dat je een vast bedrag in dollars gewoontegetrouw in aandelen investeert, ongeacht wat er met de aandelenmarkt gebeurt. Die consistentie kan zich na verloop van tijd uitbetalen, niet alleen omdat je de markt niet probeert te timen, maar ook omdat je kunt profiteren van zowel goede als slechte marktdagen.

Als je op dit moment $1.500 hebt om te verdelen over een paar aandelen, dan zijn hier twee namen om te overwegen voor ten minste een deel van dat investeringsbedrag.

1. Teladoc 

Teladoc Health (TDOC) heeft beleggers de afgelopen jaren niet de prestaties geleverd waarop velen hadden gehoopt. Gedurende deze periode ben ik blijven geloven in het potentieel van dit bedrijf en de sector waarin het actief is, en het blijft een duidelijke marktleider.

Langzaam maar zeker lijkt Teladoc een reeks negatieve kwartalen om te buigen na de bovengemiddelde groeispurt tijdens de pandemie. Merk ook op dat de meeste verliezen in deze periode alleen op papier zijn en niet operationeel. Bijvoorbeeld, de meer dan $13 miljard aan waardeverminderingen die Teladoc opliep om de waarde van de pandemische acquisities af te schrijven.

Snel vooruit naar 2023. In de eerste negen maanden van vorig jaar rapporteerde Teladoc een omzet van iets minder dan $ 2 miljard. Dat was een solide stijging van 10% ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Van dat totaal bestond ongeveer $ 1,7 miljard uit inkomsten uit toegangsvergoedingen, een stijging van 10% op jaarbasis, terwijl de overige inkomsten $ 233 miljoen bedroegen, een stijging van 7% ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar.

Toegangsvergoedingen worden over het algemeen betaald door klanten van Teladoc, zoals bedrijven of verzekeringsmaatschappijen, namens werknemers of verzekerden, maar particulieren kunnen ook eenmalige bezoekkosten betalen om gebruik te maken van verschillende platformdiensten.

finviz dynamic chart for TDOC

Teladoc is nog niet winstgevend op basis van algemeen aanvaarde boekhoudkundige principes (GAAP). De brutowinst voor de eerste negen maanden van 2023 bedroeg echter $ 1,3 miljard, met een brutomarge van 68%.

Het gebruik van Teladoc’s diensten voor chronische zorg en eerstelijnszorg stimuleert de groei, net als een groeiende aanwezigheid op internationale markten. Er is nog steeds ruimte voor dit aandeel om te groeien, en het bredere traject van de gezondheidssector kan de komende vijf tot tien jaar veel goeds voorspellen voor dit bedrijf.

2. Costco

Costco Wholesale (COST) opereert misschien in een moeilijke macro-omgeving, maar dit retailaandeel blijft sterke prestaties leveren die de veerkracht van zijn krachtige bedrijfsmodel aantonen. Hoewel gebruikers op Costco.com kunnen winkelen voor een verscheidenheid aan goederen en diensten zonder een lidmaatschap, zijn de magazijnlocaties de kern van het bedrijf.

En tenzij je lid bent van Costco, kun je niet in een van deze warenhuizen winkelen. Dit op lidmaatschap gebaseerde model bereikt verschillende doelen, zowel voor Costco als voor zijn consumentenbestand. Costco genereert het grootste deel van zijn winst uit lidmaatschapsgelden, een belangrijk punt als je bedenkt dat de eigenlijke productverkoop relatief lage brutomarges genereert. En door te eisen dat klanten lid zijn voordat ze de winkel binnengaan, zorgt Costco ervoor dat de meeste bezoekers in de magazijnen gelijk zijn aan de verkoop.

Voor consumenten is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een verscheidenheid aan artikelen in bulk tegen prijzen die lager zijn dan gemiddeld een enorme aantrekkingskracht. En als je bedenkt dat de kosten van een jaarlidmaatschap beginnen bij slechts $60, creëert dat een aanzienlijke meerwaarde voor consumenten om terug te blijven komen voor meer.

finviz dynamic chart for COST

In het eerste kwartaal van Costco’s boekjaar 2024 bedroegen de inkomsten uit lidmaatschapsbijdragen $1,1 miljard, een stijging van 8% op jaarbasis. Ter referentie, de totale netto-inkomsten voor de periode van drie maanden bedroegen $1,6 miljard. De lidmaatschapsvernieuwingspercentages van Costco zijn ongelooflijk hoog. De vernieuwingspercentages in de VS en Canada, waar de meeste Costco magazijnen zijn gevestigd, bedroegen 92,8% in het laatste kwartaal.

Executive leden, die $120 per jaar betalen en een reeks extra’s krijgen bovenop het basislidmaatschap, maken nu 46% uit van de betaalde Costco-leden. Meer dan 73% van de wereldwijde omzet die Costco rapporteert, is nu ook toe te schrijven aan executive leden. Het totale aantal leden bedroeg 72 miljoen betalende huishoudens aan het einde van het eerste kwartaal, een stijging van ongeveer 8% op jaarbasis, terwijl Costco 129,5 miljoen kaarthouders had, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar geleden.

Costco’s trouwe dividendgeschiedenis maakt het ook een intrigerende koop voor lang termijn beleggers. Hoewel het rendement slechts rond de 0,5% ligt, heeft Costco zijn uitbetaling alleen al in de afgelopen drie jaar met 30% verhoogd. Deze bekende naam ziet eruit als een solide koop om vast te houden in een breed scala aan markten.