Vijf Groeiaandelen Vijf Groeiaandelen

Vijf ondergewaardeerde groeiaandelen om nu te kopen

  • PayPal en Visa zijn goedkoop in vergelijking met hun geschiedenis.
  • De aandeleninkoop van Airbnb zal het bedrijf een boost geven.
  • Sterke groei van MeracdoLibre en dLocal zal hun aandelen hoger doen stijgen.

De markt is nog steeds vol met geweldige bedrijven om te kopen.

Ondanks dat de markt recordhoogtes heeft bereikt, zijn er nog steeds veel ondergewaardeerde aandelen in de markt. Omdat ik voortdurend nieuwe bijdragen inzet, zijn dit enkele van de aandelen die ik zal bekijken om te kopen, omdat ze veel waarde vertegenwoordigen in een tijd van uitbundigheid.

Deze lijst van vijf bedrijven is een goede start als je op zoek bent naar ideeën voor aandelen in de huidige markt.

1. PayPal

PayPal (PYPL) is veruit een van de meest ondergewaardeerde aandelen op de markt. De betalingsverwerker heeft meerdere producten naast de kassa-ervaring waar consumenten bekend mee zijn en groeit nog steeds in een gezond tempo.

In het vierde kwartaal steeg de omzet van PayPal met 9% en de winst per aandeel (WPA) steeg met 61% naar $1,29. Ondanks deze sterke cijfers lijken de koersen van PayPal’s aandelen een bedrijf zonder of met afnemende groei.

Met aandelen die worden verhandeld voor een ongelooflijk goedkope 11,5 keer de verwachte winst en een sterk bedrijf, is PayPal een no-brainer buy.

2. MercadoLibre

MercadoLibre (MELI) wordt vaak de “Amazon van Latijns-Amerika” genoemd, maar het is veel meer dan dat. Terwijl MercadoLibre een e-commerce en logistieke business heeft zoals Amazon, heeft het ook een fintech aanbod dat het nog meer bereik geeft.

Zowel de e-commerce als de fintech divisies hebben het behoorlijk goed gedaan, met een omzetstijging van respectievelijk 76% en 61% op jaarbasis, op een valutaneutrale basis. Bovendien zijn de marges van MercadoLibre de afgelopen kwartalen enorm toegenomen.

Met het aandeel dat wordt verhandeld tegen ongeveer 6,8 keer de omzet (ver onder het decenniumgemiddelde), blijft het vandaag een geweldige koop.

3. Airbnb

Airbnb (ABNB) bewijst consequent het ongelijk van twijfelaars. Of het nu COVID-19 was, een recessie of gemeenten die streng optreden tegen korte termijn verhuur, meerdere gebeurtenissen hadden het bedrijf moeten stoppen.

Maar het blijft groeien.

De inkomsten van Airbnb stegen in het vierde kwartaal met 17% op jaarbasis, terwijl het aantal geboekte overnachtingen en ervaringen met 12% toenam. Ondanks dit succes wordt het aandeel verhandeld tegen een goedkope 26 keer de vrije kasstroom (de winst van Airbnb is momenteel vertekend door een paar eenmalige gebeurtenissen die de koers-winstverhouding nutteloos maken).

finviz dynamic chart for ABNB

Als gevolg van de goedkope aandelenprijs heeft Airbnb een grootschalig programma voor het terugkopen van aandelen ingesteld. Airbnb zal tot $6 miljard uitgeven aan het terugkopen van aandelen. Als Airbnb dat geld binnen een jaar uitgeeft, heeft het een totale effectiviteit van iets minder dan $ 5 miljard.

Met Airbnb die bijna $ 100 miljard waard is, betekent dit dat de uitstaande aandelen met ongeveer 5% zullen krimpen — een enorme winst voor investeerders. Omdat het bedrijf het goed doet en het management zijn goedkope aandelenprijs erkent, lijkt Airbnb nu een solide koop.

4. dLocal

dLocal (DLO) is een bedrijf waar nog maar weinigen van hebben gehoord. Het biedt betalingsverwerkingsdiensten voor opkomende markten zoals Indonesië, India, Peru en Egypte die grote klanten zoals Amazon, Nike en Shopify kunnen gebruiken om gemakkelijk toegang te krijgen tot deze markten zonder hun betalingssystemen te ontwikkelen.

Dit product is razend populair gebleken en de omzetgroei van dLocal weerspiegelt dat. In het derde kwartaal steeg de omzet met 47% op jaarbasis dankzij een stijging van het totale verwerkte volume met 69%. dLocal is ook winstgevend en produceerde in het derde kwartaal een winst per aandeel van $0,14.

Ondanks het succes heeft dLocal door zijn anonimiteit op de markt een spotgoedkope aandelenprijs van 21 keer de verwachte winst. Dat niveau van groei in combinatie met een lage prijs is een recept voor een aandeel dat omhoog kan schieten, waardoor ik meer dLocal-aandelen wil bezitten.

5. Visa

Tot slot is er Visa (V), de gigant die creditcards verwerkt. Visa is een hoofdbestanddeel van veel portefeuilles, omdat het aandeel de markt over lange perioden consequent heeft verslagen dankzij constante groei, inkoop van eigen aandelen en verbeterende winstgevendheid.

finviz dynamic chart for V

De resultaten voor het fiscale eerste kwartaal van 2024, dat eindigde op 31 december 2023, zetten die trend voort, met een omzetgroei van 9% en een stijging van de winst per aandeel van 20% op jaarbasis. Zelfs met deze kracht worden de aandelen van Visa verhandeld voor 32 keer de winst – een van de consistent laagste waarderingspunten in de afgelopen vijf jaar.

Visa is een sterke uitvoerder op lange termijn en vertoont geen tekenen van vertraging.