Kratos Defense Kratos Defense

Waarom het aandeel Kratos Defense & Security vandaag omhoog schoot

  • Kratos versloeg de prognoses voor de boven- en onderkant van de lijn en introduceerde een omzetrichtlijn voor 2024 die boven verwachting is.
  • Het bedrijf kondigde ook een groot Space Force contract aan.
  • Kratos heeft nog steeds een hoger risico-/opbrengstprofiel dan de meeste defensieaandelen, maar het bedrijf laat tekenen zien dat het zijn potentieel begint te benutten.

De winst was sterk en de toekomst ziet er rooskleurig uit na het binnenhalen van een groot contract.

Kratos Defense & Security (KTOS) versloeg de verwachtingen in het kwartaal, voorspelde een sterker dan verwachte omzetgroei voor 2024 en kondigde een belangrijk nieuw overheidscontract aan. Beleggers genieten van het goede nieuws en stuurden de aandelen van Kratos woensdag bij de opening met 17% omhoog.

Kwartaalresultaten lagen op schema

Kratos is een tweederangs defensieaannemer met een aanzienlijke aanwezigheid in onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) en ruimtesystemen. Het aandeel heeft de neiging om volatieler te zijn dan de defensieprimes, met veel potentieel maar veel minder grote contracten die zorgen voor een betrouwbare omzetgroei.

Het vierde kwartaal van het bedrijf kwam als geroepen. Kratos verdiende $0,12 per aandeel op een omzet van $273,8 miljoen en overtrof daarmee de raming van $0,09 per aandeel op $254 miljoen.

Over het hele jaar groeide de omzet met 15,5% tot $1,037 miljard.

Het bedrijf kondigde ook aan dat het een communicatiecontract van de Space Force had binnengehaald met een maximale waarde van 579 miljoen dollar, wat zowel een aanzienlijke stimulans is voor toekomstige inkomsten als een indicatie dat het bedrijf, succes heeft met het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

finviz dynamic chart for KTOS

Is Kratos koopwaardig na het sterke winstrapport?

Onder de defensieaandelen is Kratos altijd een van de aandelen geweest met een hoger risico en een hogere beloning. Beleggers wachten al jaren om te zien of het zijn potentieel zal realiseren. Deze resultaten en de aankondiging van het contract zijn belangrijke stappen in de reis van Kratos.

Het bedrijf verwacht voor 2024 een omzet tussen $1,12 miljard en $1,15 miljard, wat neerkomt op 8% groei aan de lage kant en boven de $1,11 miljard ligt waar Wall Street mee akkoord gaat. Kratos heeft nog steeds een aantal UAV’s van de volgende generatie in ontwikkeling, waaronder een aantal demonstratiemodellen voor overheidsklanten, die verdere groei kunnen bieden.

Kratos is historisch gezien geen goed aandeel voor risicomijders, maar het bedrijf lijkt de goede kant op te gaan. Voor degenen die op zoek zijn naar defensieblootstelling met meer groeipotentieel dan de primes, is Kratos een intrigerend aandeel om te overwegen.