Zal Ethereum $10.000 bereiken in 2030?

  • Als Ethereum een prijs van $10.000 wil bereiken, zal het zijn marktdominantie in belangrijke blockchainniches moeten behouden.
  • De goedkeuring van een nieuwe Ethereum ETF zou de prijs van Ethereum een blijvende impuls kunnen geven.
  • Ethereum wordt nog steeds bedreigd door directe rivalen zoals Solana, dat op dit moment sneller lijkt te groeien dan Ethereum.

Om Ethereum tegen het jaar 2030 bijna 5 keer in waarde te laten stijgen, moet het volgende goed gaan.

Tot nu toe heeft in 2024 Bitcoin (BTC) veel van de aandacht getrokken van cryptobeleggers, voornamelijk dankzij al het gedoe rond de lancering van de nieuwe Bitcoin ETF’s. Maar let op Ethereum (ETH), dat eindelijk tekenen vertoont van een bullmarkt-uitbraak boven het prijsniveau van $2.000.

Als Ethereum een toekomstige prijs van $10.000 zou bereiken, zou het bijna 5 keer in waarde moeten stijgen binnen een relatief korte periode. Maar er zijn verschillende goede redenen waarom dat waarschijnlijker is dan je denkt. Laten we het eens van dichterbij bekijken.

De marktdominantie van Ethereum

Hoewel het misschien in de mode is om te praten over alle opkomende crypto’s die Ethereum uitdagen – vooral Solana (SOL) -blijft het een feit dat Ethereum nog steeds domineert in zowat elke belangrijke niche van de wereld van blockchain-gebaseerde slimme contracten.

Neem bijvoorbeeld gedecentraliseerde financiën (DeFi). Volgens de toonaangevende metriek die wordt gebruikt om de kracht van DeFi te berekenen (Total Value Locked, afgekort TVL), is Ethereum de marktleider met een ruime marge. Ethereum is momenteel goed voor 56% van alle TVL in de blockchainwereld. Ter vergelijking, het marktaandeel van Solana is minder dan 3%.

In het beste geval zal Ethereum deze marktdominantie de komende vijf jaar voortzetten. Op die manier zal het zich in de voorhoede van elke grote blockchaintrend positioneren. Natuurlijk kunnen sommige van deze trends uitdoven, zoals we onlangs zagen met niet-fungibele tokens (NFT’s) en metaverse tokens. Maar sommige van deze trends kunnen echt van de grond komen en onderweg een enorme hoeveelheid waarde creëren.

Goedkeuring ETF onderweg

Er zijn ook een aantal aankomende katalysatoren die zouden kunnen leiden tot een aanhoudende prijsstijging van Ethereum. De belangrijkste daarvan is de mogelijke introductie van een ETF-product voor Ethereum.

Er wordt verwacht dat deze nieuwe Ethereum ETF’s hetzelfde soort enthousiasme in de markt zullen losmaken als de nieuwe Bitcoin ETF’s. Sterker nog, meteen nadat de Bitcoin ETF’s begonnen te handelen, schoot de prijs van Ethereum omhoog, grotendeels gebaseerd op deze veronderstelling. Op dit moment ziet het ernaar uit dat SEC goedkeuring van een Ethereum ETF al in mei zou kunnen plaatsvinden. Ervan uitgaande dat er geen marktstoringen zijn met betrekking tot de nieuwe Bitcoin ETF’s, lijkt goedkeuring nu waarschijnlijk.

De grote vraag is wat voor effect deze goedkeuring zou kunnen hebben op de prijs van Ethereum. De huidige aanname is dat institutionele beleggers ervoor zullen kiezen om ten minste 1% van hun portefeuilles toe te wijzen aan crypto. Vermoedelijk zal het overgrote deel van dat geld naar Bitcoin vloeien. Maar een deel van dat geld zou ook naar Ethereum vloeien, en dat zou de prijs van Ethereum in de loop van de tijd gestaag kunnen opdrijven.

Hoe waarschijnlijk is de prijsvoorspelling van $10.000?

Een prijsdoel van $10.000 tegen het jaar 2030 klinkt misschien vreemd, maar het is eigenlijk conservatiever dan andere prijsdoelen voor Ethereum. Als je in de hele crypto-industrie kijkt, kun je prijsvoorspellingen vinden van $50.000 en hoger voor Ethereum. Het hangt er allemaal vanaf hoe snel je denkt dat Ethereum kan groeien in het komende half decennium.

In 2022 voorspelde Cathie Wood van Ark Invest bijvoorbeeld dat Ethereum in 2030 een marktkapitalisatie van $20 biljoen zou hebben. Gezien Ethereum’s huidige circulerende muntvoorraad van 120 miljoen, zou dat een toekomstige prijs van ongeveer $170.000 per munt betekenen! Bovendien heeft Cathie Wood gesuggereerd dat Ethereum beter zou kunnen presteren dan Bitcoin in de volgende rally op de cryptomarkt en mogelijk zelfs Bitcoin zou kunnen “omdraaien” in termen van totale marktwaarde.

Toegegeven, die prijsvoorspelling van $170.000 werd gedaan te midden van alle rumoer en ophef rond The Merge, waarbij Ethereum zijn blockchain radicaal veranderde om zich voor te bereiden op de volgende groeigolf. Maar het geeft je een idee van hoe hoog sommige investeerders denken dat Ethereum de komende jaren zou kunnen stijgen.

Wat er moet gebeuren!

Vanuit het volgende perspectief moeten er een paar dingen gebeuren om Ethereum al in 2030 dat magische prijspunt van $10.000 te laten bereiken. Ten eerste moeten we de goedkeuring zien van de Ethereum ETF’s. Dat zou Ethereum veel aantrekkelijker maken voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Het zou ook geweldig zijn om te zien hoe Ethereum doorgaat met het uitvoeren van grote upgrades aan zijn blockchain, zodat deze nog sneller, goedkoper en efficiënter in gebruik wordt.

Het enige probleem is eigenlijk wat we moeten doen met al die vervelende Ethereum uitdagers. Ze lijken sneller te groeien dan Ethereum en, in sommige gevallen, veel sneller te innoveren dan Ethereum. Zelfs Cathie Wood heeft dit erkend.

Dus Ethereum dat een prijs van $10.000 bereikt, is zeker geen gemakkelijke opgave. Zelfs in de beste van alle mogelijke werelden duurt het vele jaren van eerlijk gezegd onrealistische prijsstijgingen om daar te komen. Maar als de hele crypto-industrie blijft groeien en volwassen wordt, en als Ethereum onderweg zijn dominante marktrol behoudt, zou het zomaar kunnen gebeuren.